22 Ekim 2009 Perşembe

ETKİNLİK TAKVİMİ

SİNEMA

` PERA MÜZESİ FİLM ETKİNLİKLERİ

Yarın 23-29 Ekim tarihleri arasında 9 özel ve sıra dışı filme ev sahipliği yapıyor. Filmler kurmaca, belgesel, video sanatı ve deneysel tarzları bir araya getiriyor.

` GOETHE-INSTITUT İSTANBUL

Film: `Maria Braun`un Evliliği`

Yönetmen: Rainer Werner Fassbinder

TARİH: 23 Ekim SAAT: 19.00

Film: `Waller`in Son Yürüyüşü``

Yönetmen: Christian Wagner

TARİH: 30 Ekim SAAT: 19.00

TİYATRO

` TİYATROLAR BULUŞMASI

``Tiyatrolar Buluşması`` festivali kapsamında farklı tiyatrolara ait birçok oyun sahneleniyor.

YER: Akatlar Kültür Merkezi-Beşiktaş

TARİH: 7 Kasım`a dek.

` TİYATRO ARTI

Yeni oyunu `İç İçe` seyircilerin bir otobüse bindirilerek şehirden uzak bir kasabaya konuk edilmesiyle başlıyor. `Toplum` ve `öteki` konularının irdelendiği oyun, her cuma ve cumartesi 19.30`da izlenebilir...

Başlama Noktası: Taksim AKM önü Rezervasyon yapılmalıdır... TEL: 0212 236 54 29

` ANKARA EKİN TİYATROSU`NDAN `HECCAV`` SAHNEDE

Bir yanı ile tarihsel öte yanı ile bir fantezi ürünü de olsa bugünün sıcak gündeminin içinden bir oyun.

TARİH:23-24-30 Ekim. SAAT:20.30

Tiyatro ANSE, perdelerini yeniliklerle açtı

Sanat hayatına Ankara`da başlayan ve geçtiğimiz yıl İstanbul`a taşınan Tiyatro ANSE, 2009-2010 sezonunu geçtiğimiz günlerde açtı.

Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 3 bin kez sahneye çıkarak, yüz binlerce izleyiciye ulaşan ANSE`nin yeni tiyatro sezonu sürprizlerle dolu. `Sanatın Bizcesi` sloganıyla çalışmalarını sürdüren tiyatronun yeni sezondaki ilk sürprizi, İstanbul Çekmeköy`de açtığı atölye. Topluluk, bu atölyede hem oyunlarını sergileyecek hem de Karagöz-Hacivat ve ipli kuklaların yapımının uygulamalı olarak eğitimini verecek. Tiyatronun ikinci sürprizi çocuklar için. ANSE, yeni sezonda, Zambak Yayınları ile ortaklaşa hayata geçirdiği Zambak Çocuk Tiyatrosu için Horhor`un Orman Macerası isimli çocuk oyununu sergileyecek. Ayrıca atölyesinde çocuklar için kukla gösterileri yapacak. Aynı zamanda bu kuklaların yapımı da uygulamalı olarak çocuklara öğretilecek. Tiyatronun üçüncü sürprizi kadın izleyicilerine. Bugüne kadar erkek ağırlıklı hikâyelerle sahneye çıkan ANSE, yeni sezonda sadece kadın izleyicilerine özel bir oyunu da hayata geçiriyor. Dramaturjisi devam eden ve Dünya Kadınlar Günü`nde sahnelenmesi düşünülen oyunun oyuncuları da kadın sanatçılardan oluşacak.

ANSE`ye kardeş geldi

ANSE`nin yeni sezondaki diğer bir yeniliği ise `kardeş sanatevleri`. Tek kişilik gösteriler, bundan sonra sanatı kendisine merkez kabul eden ve bunu sahnede icra eden kişi anlamına gelen `Sahnezen` adı altında sahneye konulacak. Sahnezen; Ömer Pekin`le Perişan FM, Serkan Öztürk, Savaş Bayındır, Vural Arısoy, Mesut Baran, Ahmet Akkuş gibi bünyesinde bulunan isimleri sevenleriyle buluşturacak. Diğer kardeş sanatevi ise Üsküdar Sanatevi. Yurtiçi ve yurtdışı turneleri ANSE olarak devam ederken, İstanbul`da sergilenecek oyunlar bundan sonra Üsküdar Sanatevi çatısı altında gerçekleştirilecek. ANSE`nin Genel Müdürü M.Yusuf Kulaksız, yeni sezonun kendileri için müjdeler sezonu olduğunu söylüyor. Yeni oyun ve projelerin dışında yakında büyük bir sürprizlerinin daha olacağını belirten Kulaksız, `Yedi yıllık tiyatro birikiminin meyvesi olan bu projeyi bütün izleyiciler çok sevecekler.` diyor. ANSE Genel Sanat Yönetmeni Serkan Öztürk de, `Sanatseverler ANSE`nin sesini bu yıl daha fazla duyacaklar. Geçtiğimiz günlerde UNESCO`nun kararıyla Karagöz`ün Türkiye`ye ait olduğu tescillenmiş oldu. Ancak bunun pratiğe dönüşmesi lazım. ANSE, geleneksel Türk tiyatrosu için üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edecek.` diyor.

Sevilen oyunlar devam edecek

Tiyatro, yeni dönemde genç ve yetenekli oyuncuları da kadrosuna dahil etti. ANSE`nin en beğenilen oyunlarından birisi olan Işık Süvarileri, kasım ayında yeni kadrosuyla izleyicisiyle buluşacak. Sahnelendiği günden beri çok beğenilen Eşrefpaşalılar, bu sezonun ilk oyunu olarak izleyici ile buluşacak. Ömer Pekin`in tek kişilik gösterisi `Perişan FM`, Kimse Yok mu Derneği işbirliğiyle hazırlanan `Biz Varız`, farklı konusuyla dikkat çeken `Benden Sonra Ölüm Gelir` oyunları da sahnelenecek oyunlardan. Türkiye`nin ve dünyanın farklı yerlerinde turnelerine devam edecek olan ANSE, İstanbul ve Ankara ile birlikte bazı büyük şehirlerde de gişe açmaya devam edecek. Biletlerin mybilet.com`dan edinileceği gişe tarihleri ayrıca duyurulacak. Tiyatroseverler ANSE`nin oyun takvimine www.anse.com.tr sayfasından ulaşabilir.

Zirve100 Toplist