4 Ağustos 2009 Salı

Balkan Ülkelerinin Kalbi Bursa`da Atacak

Namıkkemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(NAKEM) tarafından bu yıl 5. düzenlenecek olan, ``5. NAKEM Balkan Festivali`` 11-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Namıkkemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (NAKEM) tarafından bu yıl 5. düzenlenecek olan, ``5. NAKEM Balkan Festivali`` 11-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

NAKEM Başkan Yardımcısı Taner Ödemiş, yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri festivale bu yıl Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ`dan çok sayıda halk oyunu ekibinin katılacağını söyledi.

Ekiplerin kentin değişik yerlerinde gösteriler yapacağını, 15 Ağustos`ta Demirtaş Rumeli Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği`nin şölenine de katılacağını belirten Ödemiş, festivalin 16 Ağustos`ta tüm ekiplerin Açıkhava Tiyatrosu`nda sunacağı gösterilerle sona ereceğini bildirdi.

Ödemiş, festivalin bu yıl ilk kez 6 gün yapılacağını belirterek, ``Bu yıl 5. düzenlediğimiz festivale ilgi her geçen gün artıyor. Birçok ekip festivale katılmak için kendisi müracaat ediyor. Tüm balkan ülkelerinden ekipler festivalimize katılmak isteyince, süreyi uzatmak zorunda kaldık`` dedi.

Bursa`da çok sayıda Balkan göçmeni bulunduğunu hatırlatan Ödemiş, şunları söyledi: `Bursa`da Bulgaristan`dan, Yunanistan`dan, Romanya`dan, Kosova`dan, Makedonya`dan, Kosova`dan, Arnavutluk`tan ve Karadağ`dan göç etmiş çok sayıda Türk vatandaşı var. Festival sayesinde Bursa`da yaşayan göçmenler, kültürlerini yeniden yaşama fırsatı buluyor. Nakem Balkan Festivali, bu anlamda Balkanlar`ın en önemli organizasyonu. 11-16 Ağustos tarihleri arasında Balkan ülkelerinin kalbi Bursa`da atacak.``

Hiç yorum yok:


Zirve100 Toplist