1 Haziran 2009 Pazartesi

Karagöz Halk Dansları Topluluğu sezonu kapattı

Bursa Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu`nda gerçekleştirilen sezon sonu gösterisi ile sezona veda etti.

Bursa`da 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, sezon sonu gösterisinde, Türkiye`nin köklü kültürel zenginliklerine yöresel danslarla destek verdi. Çalışmalarını Kenan Çelik yönetmenliğinde; Haluk Yalın, Esra Aktüre Öcal, Gökhan Kılıç ve Fırat Ulusoy`un eğitmenliğinde sürdüren Karagöz Halk Dansları Topluluğu; görkemli programın açılışını Kılıç Kalkan gösterisi ile yaptı. Yetenekleriyle göz dolduran dansçılar Bursa, Üsküp, Trabzon Karadeniz, Hakkari, Fethiye, Adıyaman, Tokat, Silivri, Artvin ve Mardin yörelerinin dansları ve Bodrum Zeybeği, İzmir Yöresi Zeybek ve Roman koreografileriyle gecede görsel bir şölene imza attılar.

Bursa`da, halk kültürü ile tanışık bir nesil oluşturmak ve Türkiye`nin folklorik zenginliğini çağdaş sahneleme olanaklarından yararlanarak sunmak amacıyla çalışmalarına yön veren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, bu sayede ortak bir kent kültürü oluşturulmasını hedefliyor. Türkiye`de birçok kentte Bursa`yı temsil eden topluluk, bugüne kadar Yugoslavya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, KKTC, Bulgaristan, Yunanistan, ABD, Makedonya, Romanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde de turnelere katıldı.

Hiç yorum yok:


Zirve100 Toplist