26 Mayıs 2009 Salı

Saadet evlenme kredisi istedi

Saadet Partisi (SP) Bursa Teşkilatı tarafından evlenemeyen gençlerin sorunlarına dikkat çekmek için hazırlanan `Bir damadın isyanı ve trajedisi` konulu tiyatro gösterisi beğeni topladı. Gösteri ile evlenmek isteyen gençlere faizsiz evlenme destek kredisi verilmesi istendi.

Saadet Partisi(SP) Bursa Teşkilatı tarafından evlenemeyen gençlerin sorunlarına dikkat çekmek için hazırlanan `Bir damadın isyanı ve trajedisi` konulu tiyatro gösterisi beğeni topladı. Gösteri ile evlenmek isteyen gençlere faizsiz evlenme destek kredisi verilmesi istendi.

Merinos Kültür Merkezi Evlendirme Dairesi önünde düzenlenen gösteride, Garip Mutluoğlu isimli 40 yaşındaki bir kişi, nikah dairesine yanında gelin olmadan geliyor. Yakınlarının `gelin nerede` diye sorması üzerine, `Ne gelini kardeşim. Eskiden euro, dolar, altın takıyorlardı. Şimdi borç senetleri takıyorlar. Birde haciz koyuyorlar. Gelini yedieminlikte rehin alıyorlar. 40 yaşıma geldim daha dikili ağacım yok. Annem usandı çamaşırlarımı yıkamaktan, ütümü yapmaktan. Babam torun diye tutturuyor. Başbakanıma sesleniyorum. Üç tane çocuk istiyorsun 5`de yaparız. Bir evlenebilsek. Evlenmek isteyenlere kredi istiyoruz. Utanıyorum. Ben Garip Mutluoğlu, mutlu olamıyorum` diye konuşuyor.

Gösterinin sonunda hüngür hüngür ağlayan Garip Mutluoğlu`nu kayınçosu teselli ediyor.

SP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bülent Topaç, gençlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın evlilik müessesesini çok önemsediğini hatırlatan Topaç, evlilik yaşının ekonomik nedenlerden dolayı 36`ya çıktığına dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan`ı, toplumda oluşan ahlaki çöküntüye karşı önlem almaya ve evliliği yeniden canlandırmaya davet ettiklerini dile getiren Topaç, `Evlenmek isteyen gençlere behemehal faizsiz evlenme destek kredisi verilmelidir. Böylece hem evlenmeyen gençlerin yuva kurmaları sağlanıp toplumsal bozulmanın önüne geçilmiş, hem de ekonomik durgunluğun aşılmasına önemli bir katkı sağlanmış olur. Sosyal devletin görevi de bu olmalıdır.` şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:


Zirve100 Toplist